Clubkampioenschappen 2017

Op zondag 12 februari 2017 en zaterdag 18 februari 2017 worden de BC Asterix Clubkampioenschappen 2017 gehouden. De Clubkampioenschappen vormen een toernooi van, voor en door leden van BC Asterix. Ieder lid van BC Asterix kan meedoen, of je nu een recreatieve speler of een topper bent in één van de competitieteams.

Inschrijving voor de BC Asterix Clubkampioenschappen 2017 verloopt evenals vorig jaar via http://badmintonnederland.toernooi.nl. Indien je nog niet eerder hebt meegedaan, geen competitie of nog nooit een open toernooi hebt gespeeld, dien je eerst een account aan te maken. Heb je nog geen dubbelpartner(s), dan kun je dat met een 'wanted' aangeven.

Klik hier om je in te schrijven voor de BC Asterix Clubkampioenschappen 2017.

De Clubkampioenschappen vormen een toernooi van, voor en door Asterix-leden. Iedereen kan meedoen, of je nu een recreatieve speler of een topper bent in één van de competitieteams.

Er wordt zoveel mogelijk op sterkte ingedeeld, zodat iedereen op haar/zijn niveau speelt. Bij verlies ben je nog niet uitgespeeld, maar ga je door naar een volgende (verliezers)ronde. Hierdoor speelt iedere deelnemer ongeveer evenveel partijen.

De Clubkampioenschappen 2017 worden op de volgende dagen in de Kralingenhal gespeeld:

  • zondag 12 februari 2017, aanvang singletoernooi en het volledige vrouwen- en mannendubbeltoernooi
  • zaterdag 18 februari 2017, voortzetting en finales singletoernooi en het volledige gemengd-dubbeltoernooi

In het vrouwen- en mannenenkel wordt in poules en/of in afvalschema's met verliezerschema's gespeeld. Hierbij worden 2 klassen onderscheiden:

  • A is bestemd voor competitiespelers van team 1-11 (2016/2017); in de A-klasse wordt met veren shuttles gespeeld
  • B is bestemd voor competitiespelers van team 12 en 13 (2016/2017), voor alle jeugdteams en voor alle recreatieve spelers; in de B-klasse hebben plastic shuttles de voorkeur

Indien om organisatorische redenen noodzakelijk kan de TC besluiten een speler in een andere klasse te plaatsen dan waarin is ingeschreven. Bij onvoldoende inschrijvingen kan de TC besluiten klassen samen te voegen. De winnaar per klasse mag zich Clubkampioen 2017 noemen. De prijsuitreiking vindt tijdens het Clubfeest op zaterdagavond 18 februari 2017 plaats.

De dubbeltoernooien worden eveneens in afvalschema's met verliezerschema's gespeeld, eventueel voorafgegaan door poules. In de dubbels komen A- en B-klasse spelers in hetzelfde toernooi uit, waarbij - afhankelijk van het aantal deelnemers - vanaf de achtste of de kwartfinales veren shuttles de voorkeur hebben. Ook in de dubbels wordt zowel in de A-klasse als in de B-klasse om het Clubkampioenschap 2016 gestreden. Bepalend voor de dubbeltitels in de B-klasse is dat beide spelers tot deze klasse behoren. 

Per partij wordt 1 shuttle ter beschikking gesteld. Indien er meer shuttles worden verbruikt, moeten de spelers die zelf betalen (geldt alleen voor veren shuttles). Shuttles zijn te koop aan de wedstrijdtafel tegen inkoopprijs.

Voor vragen kun je e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Inschrijving is mogelijk tot 5 februari 2017 door hier te klikken.

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker te maken zetten we cookies in. De verkregen informatie wordt niet gedeeld met derden.