Clubkampioenschappen

Jaarlijks (meestal in februari) worden de BC Asterix Clubkampioenschappen gehouden. De Clubkampioenschappen vormen een toernooi van, voor en door leden van BC Asterix. Ieder lid van BC Asterix kan meedoen, of je nu een recreatieve speler of een topper bent in één van de competitieteams.

Inschrijving voor de BC Asterix Clubkampioenschappen verloopt via Toernooi.nl. Indien je nog niet eerder hebt meegedaan, geen competitie of nog nooit een open toernooi hebt gespeeld, dien je eerst een account aan te maken. Heb je nog geen dubbelpartner(s), dan kun je dat met een 'wanted' aangeven.

De Clubkampioenschappen vormen een toernooi van, voor en door Asterix-leden. Iedereen kan meedoen, of je nu een recreatieve speler of een topper bent in één van de competitieteams.

Er wordt zoveel mogelijk op sterkte ingedeeld, zodat iedereen op haar/zijn niveau speelt. Bij verlies ben je nog niet uitgespeeld, maar ga je door naar een volgende (verliezers)ronde. Hierdoor speelt iedere deelnemer ongeveer evenveel partijen.

De Clubkampioenschappen worden op 2 dagen in het weekend in Sportcentrum Kralingen gespeeld:

  • zondag (eerste speelweekend): aanvang singletoernooi en het volledige vrouwen- en mannendubbeltoernooi
  • zaterdag (tweede speelweekend): voortzetting en finales singletoernooi en het volledige gemengd-dubbeltoernooi

In het vrouwen- en mannenenkel wordt in poules en/of in afvalschema's met verliezerschema's gespeeld. Hierbij worden 2 klassen onderscheiden:

  • A is bestemd voor competitiespelers van de hogere teams; in de A-klasse wordt met veren shuttles gespeeld
  • B is bestemd voor competitiespelers van de lagere teams, voor alle jeugdteams en voor alle recreatieve spelers; in de B-klasse hebben plastic shuttles de voorkeur

Indien om organisatorische redenen noodzakelijk kan de TC besluiten een speler in een andere klasse te plaatsen dan waarin is ingeschreven. Bij onvoldoende inschrijvingen kan de TC besluiten klassen samen te voegen. De winnaar per klasse mag zich Clubkampioen noemen. De prijsuitreiking vindt tijdens het Clubfeest op de zaterdagavond in het tweede speelweekend plaats.

De dubbeltoernooien worden eveneens in afvalschema's met verliezerschema's gespeeld, eventueel voorafgegaan door poules. In de dubbels komen A- en B-klasse spelers in hetzelfde toernooi uit, waarbij - afhankelijk van het aantal deelnemers - vanaf de achtste of de kwartfinales veren shuttles de voorkeur hebben. Ook in de dubbels wordt zowel in de A-klasse als in de B-klasse om het clubkampioenschap gestreden. Bepalend voor de dubbeltitels in de B-klasse is dat beide spelers tot deze klasse behoren. 

Per partij wordt 1 shuttle ter beschikking gesteld. Indien er meer shuttles worden verbruikt, moeten de spelers die zelf betalen (geldt alleen voor veren shuttles). Shuttles zijn te koop aan de wedstrijdtafel tegen inkoopprijs.

In verband met de COVID-19 pandemie is het nog onduidelijk of de clubkampioenschappen doorgang kunnen vinden (en zo ja, in welke vorm).

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker te maken zetten we cookies in. De verkregen informatie wordt niet gedeeld met derden.