Nieuws

Wachtlijst

Bij zowel de jeugd als de senioren is er momenteel een wachtlijst. Wil je op de wachtlijst, stuur dan een mail naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kersttoernooi 22 december

VRIJDAG 22 DECEMBER IS HET WEER ZOVER, dan wordt in sporthal Kralingen het jaarlijkse Kersttoernooi gespeeld van 19:30 - 22:45 uur. Een heel gezellig toernooi, in een kerstsfeer versierde hal, waar de kerstvrouw alle deelnemers per speelronde indeelt.
Wil je meedoen aan het toernooi dan mag je inschrijven bij Joke op de speelavond of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Kom jij ook de ballen uit de kerstboom spelen? Schrijf je dan in vóór woensdag 20 december.

S.O.S. wij zoeken nog leden die mee willen helpen om de hal vanaf 18:00 uur te
versieren. A.U.B. aanmelden bij Joke op de speelavond of via de e-mail naarsecretaris@ badmintonrotterdam.nlWij zijn blij met alle hulp!

Verslag Jeugdcompetitie

De jeugdcompetitie had dit jaar een iets andere opzet. Er waren 2 fasen, waarin de uitslag van de poule in de eerste fase de indeling voor de tweede fase bepaalde. Bij onze jeugdteams houden we ook sterk rekening met leeftijd, waardoor iedere speler ongeveer gelijke sterkte tegenstanders tegenkomen, in theorie dan. Van team 1 t/m 7 en 1 team in de opstapcompetitie: er werd goed badminton gespeeld! We hebben 2 kampioensteams kunnen huldigen, die op zaterdag 24 juni in Capelle aan den IJssel konden laten zien hoe goed ze samenspeelden tegen andere winnaars uit de regio Zuid-West. Zuid-West is de grootste badmintonregio van Nederland, om ’t even in perspectief te brengen. En hoe goed deden onze Asterix juniors het dan?
 
Jeugd 1 bestond uit Johnny, Finn, Lina en Milou. Zij streden hard, op het – in theorie – zwaarste podium (onder 19). Zij hebben een mooie tweede plaats gehaald. 
Jeugd 2 bestond uit Nono, Jannes, Aaron, Kyomi, Dewi en Ayaissa. Zij hadden heel veel invallers die mee hebben gedaan om daarmee het kampioenschap binnen te halen. Gefeliciteerd! Ook dit is jeugd, onder 19. Dit team speelde hard en goed met invaller Annika in het afsluitende toernooi. Daar hebben oa tegen de winnaar van de poule van jeugdteam 1 gespeeld. Ze hebben wedstrijden gewonnen en werden daar uiteindelijk derde.
Tonnie, Nikhil, Lize, Annika en Solane waren team 3. Slechts met enkele invalbeurten werden ze in een hele sterke poule knap tweede! 
Max Chen, Terrence en Joep, Mei-Bing, Isabelle en Fiona waren de vaste “crew” van jeugd 4. In deze jeugd onder 15 poule waren ze sterker dan elke tegenstander (en behoorlijk sterker). In het kampioenschapstoernooi werden enkele tegenstanders aan de kant gezet en hoefden ze slechts– zonder schaamte – in één tegenstander hun meerdere te erkennen. Een knappe tweede plaats dus. Gefeliciteerd!
Team 5 bestond uit Max Osseweyer, Koss, Lev, Nora en Suzy. Een bataljon aan invallers hielp dit team goed. Met goede tegenstanders zijn ze als middenmotor geëindigd. We hebben van enkele mooie partijen kunnen genieten van dit onder 15 team. 
Ryan Ho, Jonam, Wouter, Pien en Alishba waren als leden van team 6 niet opgewassen tegen het “sportief geweld” van de tegenstanders. Zij belandden helaas op de laatste plek van deze onder 17 jaar - poule. Volgende competitie oefenen we met veren!! 
Team 7 deden met de “youngsters, gangsters” Ryan CHen, Solomon, Ole, Yasmila, Aimay en Ghislaine goed mee in deze onder 13 poule. Gelijk aantal punten met de nr 2 (op saldo derde), redelijk dichtbij de nr 1 van de poule. Goed gedaan!
Als laatste speelden Anthony, Jaeon, Sebastiaan, Jurre, Deborah en Elycia samen in de opstapcompetitie. Dit is voornamelijk kennismaken met het wedstrijd spelen en dat deden ze goed! 8 van de 10 verzamelingen partijen (2 x tegen 5 tegenstanders) werd met een positief aantal gewonnen wedstrijden afgesloten.
 
Met plezier kijkt de begeleidende jeugdcommissie terug op dit seizoen. Soeris, Aran, Mike, Jennifer, Marcel, Joke en Maurice zijn trots op de Asterix jeugd: goede inzet, mooie ontwikkelingen in ieders spel en een aantal fijne resultaten. Op naar nog zo’n seizoen. 

Geen badminton 15 maart, extra vrijspelen op 19 maart!

In verband met de verkiezingen is er helaas op woensdag 15 maart geen badminton. Sporthal Kralingen fungeert namelijk als stemkantoor.

 

Op zondag 19 maart kan van 12:00 tot 15:00 uur vrijgespeeld worden in Sporthal Kralingen. Op 4 banen vinden competitiewedstrijden plaats, op de overige 5 banen kan vrijgespeeld worden.

Nieuwsitems Jeugd

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker te maken zetten we cookies in. De verkregen informatie wordt niet gedeeld met derden.