Vereniging

Badmintonclub Asterix is opgericht in september 1971 door een viertal spelers van B.C. Metro te Rotterdam. De vereniging heeft een open en gezellige atmosfeer, waarin spelen op verschillende niveaus mogelijk is. Er is een gezonde mix van competitieve wedstrijdspelers, recreanten en vrijwilligers om dit voor elkaar te krijgen.  Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Badminton Bond (Badminton Nederland) en er kan naast recreatief ook in competitieverband worden gespeeld.

Gemengde competitie kan op verschillende niveaus gespeeld worden. In de najaarscompetitie (september - januari) zijn 11 teams actief in de competities van Badminton Nederland variërend van de 8e Divisie tot en met de 2e Divisie. Ook in de voorjaarscompetities (februari - mei) zijn we sterk vertegenwoordigd en doen jaarlijks circa 7 jeugdteams mee aan de jeugdcompetitie.

Op woensdag- en vrijdagavond kan er vrij gebadmintond worden. Hiertoe maken wij gebruik van een afhangsysteem met pasfoto's. Ieder lid reserveert op die manier een speelronde van 20 minuten op een specifieke baan. Je kunt op deze manier van tevoren met anderen afspreken op een baan, maar ook alleen jouw foto ophangen op een baan, aangezien er altijd wel iemand bij komt hangen.

Naast het spelen van badminton wordt er ook veel gedaan om de sfeer te vergroten, zoals het geven van borrels en feesten. Een kleine impressie hiervan is te zien in het Fotoalbum. Tevens worden per seizoen meerdere interne gezelligheidstoernooien georganiseerd, waaronder een kersttoernooi, familietoernooi, lentetoernooi en vele andere toernooien.

Het speelseizoen loopt van 1 juli tot en met eind juni (kijk voor actuele speeltijden op de Kalender). We hebben dus geen zomerstop! Ook na aanvang van het speelseizoen kan men lid worden voor de resterende maanden tegen een gereduceerd tarief (zie ook Lidmaatschap). Een ieder kan gratis en geheel vrijblijvend twee keer mee komen spelen, waarna kan worden gekozen om lid te worden of om hier toch van af te zien.

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker te maken zetten we cookies in. De verkregen informatie wordt niet gedeeld met derden.